Spara pengar på din badrumsrenovering 

Det är ingen nyhet att det kan kosta pengar när du ska göra en badrumsrenovering. Beroende på vilka mål du har för det nya badrummet så kan det kosta mycket. Då finns det tips för att dra ner på kostnaderna. 

 

Sköt rivning själv 

Det första tipset gäller om du ska renovera badrummet på egen hand, men inte minst om du tänker anlita en hantverkare. Att riva det gamla badrummet, vilket en hantverkare annars måste göra själv, kan spara dig väldigt mycket pengar. Det kan först låta lite läskigt, att på egen hand behöva riva något. Framför allt om man inte är särskilt händig eller har begränsad erfarenhet av att göra det själv. 

Men det kan spara mycket pengar som sedan kan användas till ett ännu snyggare badrum. Att få hjälp, till exempel genom att fråga en hantverkare – eller en familjemedlem eller vän – gör att det blir billigt och att man känner sig säkrare inför det som komma skall. 

Renoverat badrum - Hantverkare i StockholmOm man verkligen inte vill riva sitt gamla badrum på egen hand har säkert de flesta någon händig kompis eller släkting. För de som verkligen gillar sådant, det vill säga renovering och liknande, är en chans till att slå ner en kompis badrum något de troligtvis tar helt gratis. På så vis kan man för en lunch eller symbolisk summa få hjälp med det. 

 

Montera och lägg golvskivor själv 

Har man anlitat en firma att göra jobbet kommer det att kosta mer, men det finns saker man kan göra själv för att underlätta och dra ner totalpriset. Förutom att riva det gamla badrummet finns det mindre jobb man kan göra själv.  

Att börja pilla med elektroniken är till exempel inte klokt. Framför allt vad det gäller säkerheten. Men att till exempel montera vissa saker kan man relativt enkelt klara av själv. Även att lägga golvskivor och liknande. 

 Vad gäller just monteringen går det i princip att googla upp hjälp, för den som känner sig osäker på hur det ska gå till. Det kan vara saker som ska monteras innan hantverkaren gör sitt jobb, men det allra smartaste är att göra det efteråt. 

 Då kan man vara med när hantverkaren gör jobbet, den stora delen av renoveringen, för att sedan på egen hand avsluta med lite detaljer. Det här kan vara något så enkelt som att skruva fast toalettstolen eller handfatet. Även om det är stora saker – och det såklart på förhand kan kännas lite läskigt – så är det ändå bra att tänka på att det inte är svårt – och att det sparar dig mycket pengar.