Hur kan flyttfirmor hjälpa till vid företagsflytt?

När ett företag byter kontor är det oftast många som tänker att det inte handlar om att så mycket saker ska flyttas. Exempelvis har företag inte soffor, sängar och en mängd andra möbler som finns i ett vanligt hus. Av denna anledning väljer många företag att själva flytta sina saker. Detta brukar i slutändan dock resultera i att anställda spenderar tid på annat än sina faktiska jobb. Således kommer denna artikel gå igenom vilka fördelar som finns med att anlita en flyttfirma vid företagsflytt.

Det är enkelt och smidigt att anlita flyttfirmor

Det absolut främsta argumentet med att anlita en flyttfirma vid företagsflytt är att det blir enkelt och smidigt. I varje större stad i Sverige finns en mängd olika typer av flyttfirmor som endast är ett telefonsamtal eller email bort. Därefter brukar de fort kunna ge en prisbild på vad flyttjänsterna kommer kosta. Således är det enklare än någonsin att få hjälp vid företagsflytt.

Spara pengar i längden

När en företagsflytt genomförs är det viktigt att de anställda inte påverkas för mycket. En del mindre företag väljer exempelvis att ta hjälp av de anställda för att flytta möbler och kontorsutrustning. Men i själva verket kan det vara bra att istället ta in en flyttfirma för att minska stressen hos de anställda. Om man begär för mycket tid av sina anställda för att hjälpa till med flytten kan det göra att de blir utbrända och förlorar tid på vad de egentligen ska göra, det vill säga sitt dagliga arbete. Det kan också tvinga en del anställda att jobba övertid, vilket i sin tur kan kosta företaget mer pengar än vad det egentligen behöver. Således kan det i längden också vara billigare att anlita en flyttfirma för att få hjälp vid en företagsflytt.

Tung utrustning

Beroende på vad det är för typ av utrustning som ska flyttas så kan det finnas en del risker med att inte anlita en flyttfirma. Exempelvis så har flyttfirmor specifik försäkring som ska täcka om ett misstag görs i tjänsten. Det kan bland annat handla om en dator eller skrivbord som tappas och går sönder. Om man då anlitar en flyttfirma så ska deras försäkring täcka den typen av förluster, medan om man gör flytten internt så kan det innebära att förlusten på saker som går sönder inte kommer täckas av försäkringen. Detta då den vanliga företagsförsäkringen sällan gäller vid interna flyttar mellan kontor.