Lån med betalningsanmärkning

Hade du ekonomiska svårigheter tidigare? Har det resulterat i en betalningsanmärkning? Då har du kanske märkt att det finns en del nackdelar med en sådan. Exempelvis kan den göra det betydligt svårare att låna pengar.

Men om du har dragit på dig en betalningsanmärkning är du faktiskt inte ensam. Alltfler långivare erbjuder lån trots betalningsanmärkningar, som smslån.io, förutsatt att din ekonomi är god idag. Nedan tittar vi på vad du behöver veta om att låna om du har betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning?
Du får en betalningsanmärkning när du inte lyckats betala en viss faktura i tid. Ärendet hamnar först hos inkasso och därefter hos Kronofogden. Det är i det sista skedet som anmärkningen uppkommer. Den ligger kvar i tre år och påverkar din ekonomi under den tiden.

Du som har betalningsanmärkningar kan ha flera svårigheter. Ett exempel är svårigheten att få lån. Det kan också bli omöjligt att handla via faktura, teckna ett mobilabonnemang eller hyra en lägenhet.

Vad bör man veta om lån med betalningsanmärkning?
Idag finns det ganska många långivare som erbjuder lån även om du har en betalningsanmärkning. Det handlar främst om snabblån, som är enklare att få än andra lån.

Nackdelen med lånen är att du får en högre ränta att betala än kunder som saknar betalningsanmärkningar. Att låna pengar kan därför vara en dyr historia för dig. Det gäller också för att räntan på snabblån är hög oavsett vilken kreditvärdighet man har.

Vad krävs för att beviljas lån trots betalningsanmärkning?
För att en långivare ska bevilja dig lån behöver du uppfylla ett par krav. Grundkraven följer nedan:

• Du är myndig
• Du är folkbokförd i Sverige
• Du har inkomster som beskattas i Sverige
• Du har konto i en svensk bank
• Du har ett svenskt mobilnummer
• Du har inga skulder hos Kronofogden
Utöver ovanstående krav måste du också kunna visa att din ekonomi idag inte ser ut som när du fick en betalningsanmärkning. Goda förutsättningar att återbetala lånet är ett krav för att långivaren ska kunna låna ut pengar till dig. Tecken på att du har god ekonomi kan vara följande:

• Du arbetar heltid
• Du har en fast anställning
• Du har betalat av alla dina smålån och krediter
• Det finns inga eller få kreditupplysningar som tagits på dig de senaste 6 månaderna
Vem erbjuder lån trots betalningsanmärkning?
Banker brukar inte bevilja lån till dig med betalningsanmärkning. Däremot kan du få lån av andra långivare som du hittar via internet.

 

Starta ditt egna rörläggeri

Är du en behörig VVS montör, har erfarenhet och är sugen på att starta eget finns det stora möjligheter för dig att göra det – ring https://rörmokarengöteborg.se/. I följande artikel kan du läsa mer om hur du går tillväga för att starta ditt egna rörläggeri.

Innan du drar igång

Det finns ett par saker som du behöver tänka igenom innan du startar ditt egna företag inom VVS. Till att börja med kan det vara bra om du har de rätta verktygen och utrustningen som krävs för att du ska kunna utföra ditt arbete på ett korrekt sätt för de tjänster som du erbjuder. Gör en lista över verktyg som behövs och kolla så att du har allt och köp in det du saknar.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är om du vill arbeta själv eller tillsammans med andra. Många börjar ensamma för att sedan anställa allt eftersom företaget växer. Men det kan också vara en bra idé att ta med dig personer du litar på in i företaget från början om du vet att du vill ha anställda i framtiden.

Gör research

Nästa steg är att undersöka vilka dina konkurrenter är. Därefter blir det enklare för dig att veta vad du ska rikta in dig på och hur du kan sälja in dig och dina tjänster. Du behöver också kolla upp försäkringar och vilken typ av företag som du ska starta. Det finns flera företagsformer och du behöver veta i förväg vad som är mest aktuellt för dig och din firma. Du kan till exempel ha en enskild firma eller ett aktiebolag. Något annat du behöver undersöka är dina finansieringsbehov. Ta reda på hur du ska gå tillväga för att till exempel köpa in nya verktyg till företaget eller om du ska köpa en firmabil eller leasa en. Har du pengarna själv eller behöver du vända dig till banken eller få tag på investerare för att du ska kunna börja driva din firma?

Hitta kunder

En av de svårare delarna med att starta ett företag är att få kunder. Om du har jobbat för ett VVs-företag kan du locka kunder därifrån. Men det kan också vara bra att försöka hitta nya kunder på egen hand genom att marknadsföra företagets tjänster. Det finns flera sätt du kan marknadsföra ditt företag. Idag kan du till exempel få bra och bred marknadsföring helt gratis när du använder sociala medier. Skapa ett konto för ditt företag på till exempel Facebook och Instagram. Därefter kan du göra inlägg om företaget och era tjänster för att skapa en kundrelation och locka fler kunder.

Lär dig mer om elinstallationer 

Du kanske tycker att det här med elinstallation verkar enkelt, och något som du själv klarar av. Då har du helt fel, som lekman är det inte många elinstallationer som du har behörighet till att göra. El är ingenting du leker, det är i så fall en farlig lek du ger dig in på, för det första kan det vara olagligt, vissa elinstallationer får bara en certifierad elektriker göra, då har han/hon även en lång utbildning och erfarenhet bakom sig. Att installera el utan att ha fullständig kontroll på hur du ska gå till väga, kan leda till stora skador, till och med till döden. Förutom kunskap och erfarenhet behövs det flera olika verktyg och apparater för att elinstallationen ska kunna göras korrekt. Nedan kan du läsa om de fel du kan göra som amatör, om du inte har den kunskapen som behövs, och vilka följder det kan leda till. 

Tänkvärt innan du installerar el själv 

Eftersom det finns många elinstallationer som verkar enkla och smidiga att göra, är det lätta att tänka: Det där fixar jag själv och spar pengar som en elektriker annars skulle ha. Tänker du så är du på helt fel spår. Innan du gör någon form av elinstallation bör du ta reda på vad det är du får göra själv och inte. Du kan antingen googla på det, många elfirmor har en länk på sina hemsidor, där det står vad du får göra själv och vilka installationer som det krävs en certifierad elektriker gör. Även om det verkar lätt, kan det bli allvarliga följder utan jour elektriker, under elinstallationen om något går fel, och då har du inte de verktyg som en elektriker har. Det kan då leda till att du får betala betydligt mera pengar än om du låtit en elektriker gjort installationen från början. 

Fel som kan uppstå 

Det är väl inte så svårt att koppla ihop elektriska ledare, det borde jag kunna göra själv, kanske du tänker, men gör du inte det korrekt kan spänningen (ampere, A) leda till stötar och de kan i sin leda till stora skador, du kan till och med dö om spänningen är för hög. Det där med att installera diskmaskinen, tvättmaskinen med flera vitvaror kan låta enkelt, bara du följer manualen. Om du gör det minsta fel, kanske låtit två elsladdar ligga för nära varandra och med tiden kan det leda till kortslutning. Du känner av en kortslutning med att du får elstötar, särskilt när du tar på diskbänken. Med tiden börjar det lukta el i huset, och det är kanske då du först förstår att du inte borde ha installerat diskmaskinen själv. Det kan även hända att den nya diskmaskinen slutar att fungera. Händer något av detta, bör du omgående kontakta en certifierad elektriker som kommer och kollar med sina verktyg vad som är fel. 

Ett SEO-företag kan hjälpa dig rankas högt i sökmotorerna 

Idag är konkurrensen om potentiella nya kunder stenhård mellan företag. Vi lever i ett digitalt samhälle där vi förväntar oss att hitta det vi letar efter genom en sökning på internet. Därför är det avgörande för företag att vara högt rankade i sökmotorerna och det är där ett SEO-företag som https://apexseo.se/ kommer in i bilden. 

Sökmotoroptimering eller SEO som det också kallas är metoder och strategier som används för att få hemsidor att komma högt upp bland sökresultaten när användare söker på specifika ord. Det kan vara svårt att veta vilka sökord som eventuella kunder använder för att hitta de tjänster eller produkter som letar efter, men det är där ett SEO-företag kan vara till stor hjälp för att på lång sikt klättra högre bland sökningarna på Google. 

Vad gör ett SEO-företag? 

Ett SEO-företag hjälper företag under hela resan mot att klassas högre bland sökningarna som de potentiella kunderna gör. Detta är en process i flera steg där man oftast börjar med att se över hur läget ser ut just nu och utgå därifrån när man gör en nulägesanalys för att få reda på vilka sökord som de aktuella kunderna använder. Efter det påbörjas den praktiska delen av arbetet, vilket innebär att förbättra och anpassa innehållet på företagets webbplats så det passar det som kunderna söker på. Detta görs genom att optimera texterna med ord, beskrivningar och länkar så de överensstämmer med det som kunderna faktiskt är ute efter. Detta kan låta enkelt, men det krävs mycket analys och arbete bakom en SEO-strategi och det är ett arbete som måste uppdateras regelbundet allteftersom förutsättningarna ändras och insatserna måste ständigt utvärderas för att garantera att det önskade resultatet uppnås. 

Varför ska man ta hjälp av ett SEO-företag? 

Arbetet med SEO är i ständigt förändring där trender kan komma och gå i rask takt. Därför är det viktigt att ligga i framkant och hela tiden hålla sig uppdaterad. Detta kräver mycket tid och kunskap. Därför väljer många företag att anlita proffs inom SEO för att säkerställa att de insatser som man lägger ner kommer att ge belöning i slutändan. Att ligga lågt rankad på sökmotorerna leder till att nya kunder går förlorade. I Sverige görs det dagligen ca 55 miljoner sökningar på bara Google. De som aktivt letar efter något vill hitta de bästa alternativen direkt, man har inte tid att scrolla flera sidor för att hitta rätt. Det är därför SEO har kommit att bli en viktigt del i alla företags marknadsföring, oavsett bransch. För att nå bästa möjliga resultat är det smart att anlita ett SEO-företag som vet vad som behöver göras för att varje enskilt företag ska få ut det mesta av sin webbplats. 

4 Vanliga misstag vid renoveringar 

Renoveringar kan vara en spännande process. Det kan sluta bra, men om vi ska vara ärliga så brukar renoveringar alltför ofta ändå bli lite halvdana. Oavsett om det är en köksrenovering, badrumsrenovering eller en mindre renovering, så är det många olika faktorer som måste beaktas. 

I den här artikeln har vi listat fyra vanliga misstag som du bör undvika när du påbörjar ett renoveringsprojekt i ditt hem. 

 1. Du väljer en entreprenör som du inte klickar med

En hantverkare är inte bara någon anställd hand som du sätter i arbete. Utan snarare är de personer som ska förverkliga din vision om projektet. De är där för att ta dina idéer och omvandla dem till verklighet med extrem precision och noggrannhet. 

För att hitta den bästa entreprenören bör du först och främst välja firmor som är licenserade, har alla nödvändiga försäkringar och goda recensioner på nätet som golvslipningstockholmslän.se. 

Men därutöver bör du även se på deras personlighet. För även om det finns många hantverkare i Sverige är det bara ett fåtal som tar sitt jobb och sina kunder på allvar. Många hantverkare har nästan en nonchalant attityd. Vilket är ganska ironiskt eftersom det är du som betalar för tjänsten som de utför åt dig. 

Det bästa är att prata med hantverkaren och förklara din vision över hur renoveringen ska se ut. Ett bra tecken är om de ställer följdfrågor till dig och ger dig förslag på förbättringar. Då vet du att du har hamnat rätt! 

 1. Du väljer den första entreprenören som du hittar

Vad gäller renoveringsarbeten bör du alltid ägna lite tid åt din egen “due diligence”. 

Några krav som du bör ställa är bland annat: 

 • De följer kollektivavtalen i Sverige. 
 • De är licenserade och har alla certifikat som krävs. 
 • De har alla nödvändiga försäkringar, exempelvis allrisk- och ansvarsförsäkring. 

Dessutom är det viktigt att fråga firman om deras erfarenheter av liknande projekt som dina och hur länge de har varit etablerade. Detta kan ge dig en indikation på hur bra de är för dina behov och för just ditt projekt. 

 1. Du har inte fått bygglov för projektet

Ett utav de största misstagen som du kan göra är att bygga olovligt. Dubbelkolla alltid om du behöver bygglov för ditt renoveringsprojekt – innan du anlitar en hantverkare. 

Vanligtvis behöver du bygglov om du: bygger ny byggnad, bygger till eller göra ändringar med byggnaden.  Det kan även behövas ett bygglov om du vill anordna ett upplag eller till och med sätta upp en mur på tomten. 

Påföljderna för att bygga olovligt kan bli att du får en byggsanktionsavgift, rättelseföreläggande och lovföreläggande. I värsta fall kan du till och med behöva återställa byggnaden till sitt ursprungliga skick. 

 1. Du försöker göra allting själv

Ett annat vanligt misstag är att man försöker göra hela, eller merparten av renoveringen själv. Visst kan det kännas lockande att hoppa in och agera som din egen projektchef för att spara pengar och överlåta de mindre sakerna till proffsen. Men detta kan sluta i förödelse där du troligtvis går över budget, över tidslinjen och får ett resultat som är av mindre kvalité. 

Det bästa är att överlåta det tunga arbetet åt proffsen eftersom de vet hur man utför arbetet på ett fackmannamässigt sätt! 

 

När är det dags att anlita en rörmokare 

Det finns många tillfällen då det behövs en rörmokare stockholm. Så fort du inte känner dig bekväm med att göra något jobb med rör själv bör du ta in professionell hjälp. Det finns även vissa större jobb du inte får göra själv om du inte är certifierad. Om du planerar en större renovering bör du ta in en rörmokare eller som det numera ofta kallas, en VVS-installatör. Om du planerar att renovera badrum eller kök är det därför enklast att ta in professionell hjälp för att säkerställa att jobbet görs korrekt. Det finns ingen lag som hindrar dig från att göra VVS-arbeten själv, men det bör göras med stor eftertanke. Om du gör små misstag kan du råka ut för dyra vattenskador framöver som är jobbiga att hantera. Om du har otur kan ditt försäkringsbolag neka dig ersättning om en icke yrkesman utfört VVS-arbeten. 

Då ska du anlita en rörmokare 

För vissa arbeten bör du ta in professionell hjälp, oavsett din tidigare erfarenhet av rörläggning. Självklart är det dock helt upp till dig huruvida du väljer att anlita en rörmokare eller inte. Om du får akuta problem med dina rör och ledningar bör du inte tveka att kontakta en rörmokare. I ett akut läge kan det vara svårt att veta hur man bör agera för att minimera eventuella skador. Om läget inte är akut men du planerar att utföra vissa typer av VVS-arbeten bör du också ta in en rörmokare. På så sätt kan du vara säker på att arbetet blir rätt utfört och att dina rör och ledningar blir säkra att använda. 

 • Om du behöver flytta plats på golvbrunnen i ditt badrum eller tvättstuga 
 • Om du ska installera en nya blandare 
 • Om du vill renovera dina vatten- eller avloppsledningar 
 • Om du behöver byta plats på några vattenledningar eller avloppsledningar under exempelvis en renovering 
 • Om du ska byta plats på, alternativt installera en nya diskho i ditt kök 
 • Om du ska flytta eller installera en diskmaskin i ditt kök 
 • Om du ska byta plats på badkar, dusch eller toalett i badrummet 
 • Om du får akuta problem som ett bristande rör eller stopp i avloppet 
 • Om ett vattenläckage uppstått och du behöver hjälp att reparera skadan 

I samtliga ovanstående situationer bör du ta in professionell hjälp av en rörmokare eller VVS-firma. I vissa situationer, primärt i akuta situationer, är det bättre och mer tidseffektivt att ta hjälp av en professionell yrkesman redan från början. Om du väljer att försöka lösa problemet på egen hand finns det en risk att du förvärrar problemet eller tillfälligt döljer det. Då kan problemet bli värre och dyrare att åtgärda än om du hade tagit in professionell hjälp från början. 

Skapa ett ljummet och exotiskt badrum

Det finns inget bättre än ett snyggt badrum som doftar medelhavsluft och ger en exotisk känsla. Tänker du renovera ditt badrum? Det går att göra mycket av ett badrum, men stora ingrepp kostar mer. Enkla saker kan du gör för ett par tusen, såsom nya handdukshängare, beslag och kranar och kanske fräscha upp taket med lite vit färg så att de nya detaljerna blänker. En renovering av golv och väggar samt ny inredning kan kosta runt hundratusen eller mer beroende på dina inredningsval.

 

Vilken känsla önskar du?

Vilka behov har du? Vad betyder mest för dig i ett badrum och vilken känsla du vill ha? Vilken budget kan du avsätta för badrumsrenoveringen?

Många gillar “spa-känslan” med lite medelhavsdoft. Välj de färger på kakel och klinker som passar med den känsla du vill skapa. Tvålar och schampo av medelhavsdoft synkar himmelskt med ljust blått eller ljust blågrönt kakel och sandfärgade klinker.

Att renovera ett våtrum är lite knepigare än att renovera ett vanligt sovrum. Ett våtrum kräver att man har kunskap om hur man skyddar sig från fuktskador, så det är viktigt att du låter en fackman byta ut exempelvis tvättställ, golvklinkers eller installera badkar.

 

Golvvärme

Om du ändå ska lägga nytt golv kan det vara bra att tänka ekonomiskt och miljösmart med badrumsrenovering Göteborg. Golvvärme (el eller vattenburen) håller luften ljummen och är energisnålt eftersom atmosfären i badrummet aldrig blir kylig.

Om din golvbrunn är installerad före 1990 behöver den bytas ut. Om du bygger nytt har du inte detta problem. När du ändå renoverar bör du också kontrollera om du behöver byta upp ventilationen. Passa också på att kolla upp om rörinstallationerna är i gott skick, kanske behöver kopplingar bytas ut. Det är bra att mäta vattentrycket så att du inte får ett svagt tryck i duschen samtidigt som någon spolar i kökskranen.

 

El-uttag i badrummet

Dolda eluttag är både säkrare och snyggare i ett badrum. Det är smart att dölja dem i badrumsskåpen, men tänk på att du har ett uttag i närheten av spegeln.

 

Skåp och förvaring

Ska du byta ut skåp eller renovera de befintliga, kanske måla om dem och byta till nya läckert designade handtag? Om du väljer helt ny inredning kan du välja en stil som passar det tema du vill ha. För exempelvis medelhavstemat kan du välja ett mörkare träslag som bryter av mot det sandfärgade golvet och de ljust blågröna kalklet. Mörkt eller ljust är en smaksak.

Det är underligt hur mycket mer förvaring än man tror som behövs i badrummet. Tänk på vad du vill ha i badrummet, har du många saker du vill lägga i skåpen? Ska du ha ett handuksskåp här? Det är alltid jobbigt att springa ut och hämta handdukar och toapapper.

 

Placera rätt

Hur inredningen placeras i ett badrum är avgörande för både känsla och om det ska känna rymligt eller trångt. Här är det alltid bra att få tips av en fackman som kan måtta ordentligt. Tänk också på att duschlösningar ofta behöver golv med rätt lutning, det finns många detaljer i ett våtrum som en fackman har kunskap om.

Spara pengar på din badrumsrenovering 

Det är ingen nyhet att det kan kosta pengar när du ska göra en badrumsrenovering. Beroende på vilka mål du har för det nya badrummet så kan det kosta mycket. Då finns det tips för att dra ner på kostnaderna. 

 

Sköt rivning själv 

Det första tipset gäller om du ska renovera badrummet på egen hand, men inte minst om du tänker anlita en hantverkare. Att riva det gamla badrummet, vilket en hantverkare annars måste göra själv, kan spara dig väldigt mycket pengar. Det kan först låta lite läskigt, att på egen hand behöva riva något. Framför allt om man inte är särskilt händig eller har begränsad erfarenhet av att göra det själv. 

Men det kan spara mycket pengar som sedan kan användas till ett ännu snyggare badrum. Att få hjälp, till exempel genom att fråga en hantverkare – eller en familjemedlem eller vän – gör att det blir billigt och att man känner sig säkrare inför det som komma skall. 

Renoverat badrum - Hantverkare i StockholmOm man verkligen inte vill riva sitt gamla badrum på egen hand har säkert de flesta någon händig kompis eller släkting. För de som verkligen gillar sådant, det vill säga renovering och liknande, är en chans till att slå ner en kompis badrum något de troligtvis tar helt gratis. På så vis kan man för en lunch eller symbolisk summa få hjälp med det. 

 

Montera och lägg golvskivor själv 

Har man anlitat en firma att göra jobbet kommer det att kosta mer, men det finns saker man kan göra själv för att underlätta och dra ner totalpriset. Förutom att riva det gamla badrummet finns det mindre jobb man kan göra själv.  

Att börja pilla med elektroniken är till exempel inte klokt. Framför allt vad det gäller säkerheten. Men att till exempel montera vissa saker kan man relativt enkelt klara av själv. Även att lägga golvskivor och liknande. 

 Vad gäller just monteringen går det i princip att googla upp hjälp, för den som känner sig osäker på hur det ska gå till. Det kan vara saker som ska monteras innan hantverkaren gör sitt jobb, men det allra smartaste är att göra det efteråt. 

 Då kan man vara med när hantverkaren gör jobbet, den stora delen av renoveringen, för att sedan på egen hand avsluta med lite detaljer. Det här kan vara något så enkelt som att skruva fast toalettstolen eller handfatet. Även om det är stora saker – och det såklart på förhand kan kännas lite läskigt – så är det ändå bra att tänka på att det inte är svårt – och att det sparar dig mycket pengar. 

 

Så sköter du om din tandhälsa på bästa sätt

Det är viktigt att vara noga med att sköta om sina tänder. Den som inte regelbundet vidtar åtgärder för att hålla sin tandhälsa i gott skick, riskerar att få problem med sin hälsa senare i livet. Det kan leda till problem med hål i tänder och infektioner i munnen som kan leda till långvariga besvär och dyra tandläkarkostnader. Infektioner i munnen kan också resultera i hjärt- och kärlsjukdomar och andra hälsorelaterade besvär som inte är direkt kopplade till munnen. Men genom att med enkla små knep kan du undvika besvär med din tandhälsa, vi sammanfattar några av de viktigaste knepen i den här artikeln.

Borsta tänderna flera gånger om dagen

Det bästa sättet att undvika problem med tandhälsan är att borsta tänderna varje dag innan tandblekning hemma. Den allmänna rekommendationen är att man ska borsta minst två gånger per dag, på morgonen och på kvällen. Men om du har tid och möjlighet kan du med fördel borsta tänderna fler gånger än så. Var noga med att borsta både på tänderna och på tandköttet. Det är många som missar att borsta även tandköttet, vilket kan orsaka inflammationer och infektioner.

Använd tandtråd efter varje tandborstning

Tandtråd kan verka som ett banalt knep för att uppnå en god tandhälsa. Det kan man tycka, men det är ostridigt att det fungerar. En tandborste kommer inte alltid åt det som fastnar mellan tänderna. Matrester och annans smuts som fastnar mellan tänderna kan resultera i både dålig andedräkt och i infektioner. Därför bör man använda tandtråd eller tandsticka i samband med tandborstning. Tandtråd är även ett bra sätt att förebygga tandsten.

Undvik snus och cigaretter

Det är dåligt för tandhälsan att röka. Forskningen har påvisat ett tydligt orsakssamband mellan förekomst av rökning och förekomst av tandlossning. Det är även negativt för tandhälsan att snusa. Snus sliter och nöter på tandköttet, även vitt snus. En snusare löper därför högre risk för cancer i munhålan, än en person som inte snusar. Den som inte avser att sluta snusa eller röka kan i vart fall köpa en särskild tandkräm som förhoppningsvis kan mildra skadeverkningarna lite grann.

Boka in regelbundna besök hos tandläkaren

En god tandhälsa förutsätter att man dyker upp hos tandläkaren när tandläkaren kallar till kontroll. Genom regelbundna besök hos tandläkaren så kan underliggande problem med tandhälsan upptäckas. Om man inte med jämna mellanrum besöker tandläkaren är risken att man har underliggande problem med tandhälsan som kan riskera att man en dag behöver söka akut tandvård, vilket både kan vara dyrt och besvärligt.

Vad är en fackmannamässig byggnation?

En fackmässig byggnation eller renovering innebär att jobbet som utförs håller branschstandard. Jobbet som utförs är alltså gjort på ett korrekt och säkert sätt för att hålla bästa möjliga standard. Det kan handla om allt från underlagsarbete till VVS-installationer och måleri.

En köksrenovering ska även den göras fackmannamässigt i så hög utsträckning som det går. Har du koll på vad som kan hända om renoveringen du gör inte håller fackmannamässig standard?

Ett ej fackmannamässigt utfört arbete ökar risken för skador

Risken för skador ökar vid arbeten som inte är fackmannamässigt utförda. Vissa delar av en köksrenovering går att göra själv, andra delar kräver att de görs fackmannamässigt. Ett exempel är VVS-installationer. Fukt och vattenskador är vanliga exempel där något gått fel i installationen och som sedan har orsakat problem.

Ett kök ska vara tåligt och hålla för slitage därför är det viktigt att en köksrenovering görs ordentligt och på ett säkert sätt.

Försäkringsproblem vanliga vid arbeten som inte är fackmannamässiga utförda

Är skadan redan skedd behöver du allt som oftast kalla in ditt försäkringsbolag för att ansöka om ersättning. Är arbetet som orsakat skadan inte utfört på ett fackmannamässigt sätt är det inte säkert att försäkringsbolaget godkänner ersättning av skadan. En köksrenovering från köksrenoveringstockholmslän.se är redan kostsam som den är, välj därför alltid certifierade hantverkare som gör arbetet enligt branschstandard.

Försäkringsbolagen har viktig information att dela med sig av i form av tips och guider. Denna information kan du använda dig av när du planerar för din köksrenovering så att du kan göra smarta och riktiga val. En av de första sakerna som de många gånger tar upp är vikten av att bygga fackmannamässigt. De kan även ge råd om hur du hittar certifierade hantverkare. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vad som gäller för att du ska få ersättning vid eventuell skada.

Om oklarhet råder kring arbetet, anlita en besiktningsperson

När du anlitar hantverkare till din köksrenovering kan du skriva in i avtalet att arbetet ska göras fackmannamässigt på sätt. På så sätt minskar risken för oklarheter om något skulle komma upp under arbetets gång. Skulle du vara osäker på om jobbet som utförts vid din köksrenovering är fackmannamässigt korrekt kan du anlita en besiktningsperson som kontrollerar arbetet. Tänk på att anlita en besiktningsperson med god kunskap och erfarenhet då detta kan styrka ärendet ytterligare.

En dåligt utförd renovering kan minska bostadens värde

En dålig utförd köksrenovering, både estetiskt och funktionellt kan även bidra till att bostaden värderas lägre vid en eventuell försäljning. Tänk därför långsiktigt när du renoverar och gör det grundligt. Genvägar och billiga lösningar är därför inte alltid optimalt. Både ur ett säkerhetsperspektiv men även i en framtida köpares ögon. Det är dock inte garanterat att en köksrenovering höjer värdet på bostaden då det är flera olika faktorer som spelar in.

I slutändan är alltid en fackmannamässig renovering att föredra då det minskar risken för skador på bostaden och gör det lättare att få ersättning från ditt försäkringsbolag om något skulle hända.

Underhåll din båttrailer – 5 tips

Båtlivet är underbart då det låter dig utforska nya vatten och njuta av sommaren fullt ut. Dock är det viktigt att ha en fungerande båttrailer där båten kan förvaras och användas för transport till och från vattnet.

En båttrailer behöver omfattande underhållning. En av de viktigaste aspekterna är att rengöra din båttrailer regelbundet efter användning, särskilt om den har kommit i kontakt med saltvatten. Skölj av den med vatten och torka därefter av den.

Här presenteras en checklista på fem saker att göra för att underhålla den. Dessa saker är följande:

 • Gör en generell kontroll.
 • Håll dina däck pumpade.
 • Inspektera hjullager.
 • Kontrollera lampor.
 • Säkerställ att allt är anslutet.

Se närmare på denna checklista och läs vidare!

1. Gör en generell kontroll

Att köra genom grusiga vägar och ojämn terräng kommer över tid slita på din båttrailers komponenter. För att undvika överraskningar är det därför en bra idé att kontrollera potentiella problem innan de blir kritiska. Gå igenom följande saker innan avresa:

 

 • Kopplingen.
 • Smörjning.
 • Säkerhetskedjor.
 • Eventuella sprickor och rost.
 • Bladfjädrar.

Om du med jämna mellanrum gör generella kontroller som dessa innebär det avsevärt säkrare resor.

2. Håll dina däck pumpade

Med tanke på den vikt som båttrailers utsätts för är det viktigt att kontrollera däckens luft. Ett utblåst däck betyder nämligen problem precis som med alla andra fordon. Det kan också vara ett tecken på att däcken är slitna och behöver åtgärdas eller bytas ut hos https://propellerteknik.se/. Testa även om dina hjul snurrar fritt och smidigt utan att vackla.

3. Inspektera hjullager

I vanliga fall bör en båttrailers hjullager fyllas på med fett åtminstone en gång om året. Annars finns risken att båttrailern inte snurrar med minimal friktion. Om det saknas fett kommer hjullagren att generera överdrivet mycket värme och till slut förstöra lagren, hjulen samt axlarna.

4. Kontrollera lampor

Ett av de viktigaste säkerhetsaspekterna som måste kontrolleras är lamporna. Utan fungerande lampor för bakljus, blinkers och stoppljus utgör båttrailern trafikfara. Stora båttrailers kan även kräva ytterligare lampor och reflexer. Se därför till att dessa fungerar för att hålla dig och andra säkra.

5. Säkerställ att allt är anslutet

Förutom båtsäkerhet i vattnet är det viktigt med trafiksäkerhet när du transporterar din båt med båttrailern. Gör därför en kontroll för att se till att allt är korrekt anslutet och säkert. I själva verket handlar mycket av detta om sunt förnuft och att inte negligera essentiella aspekter.

Faktum är att säkerheten redan börjar innan du kommer ut på vägen. Framförallt är det viktigt att tänka på efter långa perioder utan båtturer, som till exempel efter vintern när dina kunskaper inte är fräscha.

Hur kan flyttfirmor hjälpa till vid företagsflytt?

När ett företag byter kontor är det oftast många som tänker att det inte handlar om att så mycket saker ska flyttas. Exempelvis har företag inte soffor, sängar och en mängd andra möbler som finns i ett vanligt hus. Av denna anledning väljer många företag att själva flytta sina saker. Detta brukar i slutändan dock resultera i att anställda spenderar tid på annat än sina faktiska jobb. Således kommer denna artikel gå igenom vilka fördelar som finns med att anlita en flyttfirma vid företagsflytt.

Det är enkelt och smidigt att anlita flyttfirmor

Det absolut främsta argumentet med att anlita en flyttfirma vid företagsflytt är att det blir enkelt och smidigt. I varje större stad i Sverige finns en mängd olika typer av flyttfirmor som endast är ett telefonsamtal eller email bort. Därefter brukar de fort kunna ge en prisbild på vad flyttjänsterna kommer kosta. Således är det enklare än någonsin att få hjälp vid företagsflytt.

Spara pengar i längden

När en företagsflytt genomförs är det viktigt att de anställda inte påverkas för mycket. En del mindre företag väljer exempelvis att ta hjälp av de anställda för att flytta möbler och kontorsutrustning. Men i själva verket kan det vara bra att istället ta in en flyttfirma för att minska stressen hos de anställda. Om man begär för mycket tid av sina anställda för att hjälpa till med flytten kan det göra att de blir utbrända och förlorar tid på vad de egentligen ska göra, det vill säga sitt dagliga arbete. Det kan också tvinga en del anställda att jobba övertid, vilket i sin tur kan kosta företaget mer pengar än vad det egentligen behöver. Således kan det i längden också vara billigare att anlita en flyttfirma för att få hjälp vid en företagsflytt.

Tung utrustning

Beroende på vad det är för typ av utrustning som ska flyttas så kan det finnas en del risker med att inte anlita en flyttfirma. Exempelvis så har flyttfirmor specifik försäkring som ska täcka om ett misstag görs i tjänsten. Det kan bland annat handla om en dator eller skrivbord som tappas och går sönder. Om man då anlitar en flyttfirma så ska deras försäkring täcka den typen av förluster, medan om man gör flytten internt så kan det innebära att förlusten på saker som går sönder inte kommer täckas av försäkringen. Detta då den vanliga företagsförsäkringen sällan gäller vid interna flyttar mellan kontor.

Flyttfirmor gör det enklare för dig som privatperson

Varför göra det svårt och tungt för sig när man kan få hjälp av folk som är proffs på att bära möbler och transportera dem? När man ska flytta finns oftast hur många andra saker som helst i huvudet. Måsten att göra och att hinna med samtidigt som livet fortgår som vanligt med barn, djur, jobb och vardag. Det ska handlas och lagas middag även om lägenheten ska flyttstädas eller kastrullerna ligger nedpackade i fel låda. Att transportera lådor och bohag är dessutom tidskrävande, så varför inte ta den lätta vägen och skaffa lite hjälp?

Rätt låda till rätt innehåll

Bara att packa massa kartonger kan vara fullt av tunga och jobbiga lyft. Då dessa kartonger flyttas på inser man snabbt att man har packat alldeles fel och för mycket i varje låda. En stor låda fylld med böcker blir alldeles för tung att hantera och kräver dessutom ergonomisk lyftteknik för att undvika ryggskador. Lagom stora lådor är det bästa, och helst lådor med handtag för att förenkla själva bärandet.

Genom att anlita kunnigt folk från flyttfirmor kan man få hjälp och tips på lådor och hur man bäst packar för att göra flytten så smidig som det bara går. Ser man till att packa och märka upp lådorna i tid är det bara det allra nödvändigaste som behöver packas ner i sista stund. De sista nödvändiga lådorna kommer in till det nya boendet sist och står lättast tillgängliga när man ska packa upp och installera sig.

Folk som arbetar med att hjälpa andra att flytta vet hur man bär rätt och gör korrekta lyft. De kan dessutom ha hjälpmedel som enklare och mindre liftar för att underlätta hanteringen av tyngre saker som skåp och massiva möbler, eller den där boklådan man packade lite för tungt.

Förenkla arbetet med bra planering

Genom att packa rätt, i lagom stora lådor som har en hanterbar vikt blir det lättare. Tänk på att föra protokoll på vilka lådor och möbler som ska in i vilket rum på nya adressen så blir det ännu lättare att ta tag i det hela. Med lite planering gör detta att allting går snabbare och tid är pengar. Eller i alla fall sparad energi och en klart minskad stressnivå. Man vet i vilket rum man kommer att hitta vilken låda, och vad det är i den. En planerad flytt gör även flyttfirmorna glada, det ska man inte glömma.